Органічне виробництво Що це таке?
Ми запитали у НаталіїПрокопчук, координаторашвейцарсько-українського проекту
«Сертифікація в органічному сільському господарстві та розвиток органічного
ринку в Україні», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського
господарства (FiBL, Швейцарія) за підтримки Швейцарської Конфедерації. Пані
Наталіє, розкажіть, будь ласка, докладніше, що таке органічне сільське
господарство і чим воно відрізняється від традиційного?
очнімо з основних понять для кращого розуміння суті.
Визначення, наведене в Постанові Ради ЄС 834/2007:
Органічне виробництво – це цілісна система господарювання та виробництва
харчових продуктів, яка поєднує в собі найкращі практики з огляду на збереження
довкілля, рівень біологічного розмаїття, збереження природних ресурсів,
застосування високих стандартів належного утримання (добробуту) тварин та метод
виробництва, який
...
Читати далі »