П`ятниця, 19.04.2024, 02:14 
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Липень » 23 » велопрокат
16:44
велопрокат

У Львові запрацював дешевий велопрокат


Відтепер у Львові можна взяти на прокат ровер за суто символічну ціну.

Година прогулянки містом на двоколісному коштує 5 гривень, у п’ять разів дешевше за середньоринкову ціну. Чим довше катаєтесь, тим менше платите. Так, бронювання ровера на дві години обійдеться у 8 грн., а на три години — лише у 10 грн. (Це без урахування збору до Пенсійного фонду у розмірі 7,5% від вартості послуги без врахування ПДВ.)

Знайти пункти велопрокату МТС легко. Усі розташовані в центрі міста і брендовані фірмовою символікою компанії. Їхні адреси:

-    пл. Ринок, 1
-    пл. Ринок, 2
-    просп. Свободи, 14
-    вул. Руська, 9.

Оплата за користування велосипедом здійснюється шляхом списання коштів з мобільного рахунку абонента. Для цього потрібно надіслати безкоштовне SMS на короткий номер 2510, попередньо вказавши у повідомленні дві цифри. Перша з них означає номер пункту прокату, друга — час, на який арендується велосипед. Після отримання SMS-підтвердження про списання коштів з рахунку, абоненту залишається віддати оператору пункту велопрокату в залог якийсь документ (закордонний паспорт, водійські права чи журналістське посвідчення), заставу у 100 грн. та підписати договір оренди.

Проект з велопрокату є благодійним. Його МТС реалізовує спільно з всеукраїнською мережею велопрокату Veliki.ua та за підтримки Львівської міської ради.

Зароблені на прокаті гроші мобільний оператор обіцяє перерахувати на потреби дитячого навчально-реабілітаційного центру «Джерело», який займається адаптацією дітей з дитячим церебральним паралічем.

«Джерело» отримані кошти, за словами його директора Мирослава Николаєва, планує витратити на реалізацію програми, яка дозволить діткам з важкими формами ДЦП комунікувати з оточенням. «Нам цю програму порадили австралійські партнери. Полягає вона в тому, що наші вчителі роздруковують піктограмки, в кольорі, яскраві. З допомогою цих піктограмок діти, які не можуть спілкуватися, вказуючи на той чи інший малюночок, таким чином комунікують. Наприклад, якщо дитина показує пальчиком на горнятко, ми розуміємо, що вона хоче пити», — розповів про суть програми керівник. Для втілення цієї програми «Джерело» планує обладнати спеціальну ресурсну кімнату з комп’ютером, ламінатором та кольоровими ксероксами. Ціна питання — 20 тис. грн., зазначив Мирослав Николаєв.

Саме стільки, а може й більше, МТС вдасться зібрати на велопрокаті до кінця сезону (до жовтня), повідомив директор Західного територіального управління МТС Дмитро Пономаренко.

«Уявіть собі, що ви приїжджаєте у місто і хочете взяти велосипед, щоб подбати про своє здоров’я, трошечки позайматися спортом. Разом з тим подивитися на гарне місто, відпочити. Але при цьому ви, їдучи, розумієте, що ви допомагаєте якійсь дитині пізнати світ. Задоволення від цього збільшується», — прокоментував ініціативу МТС директор Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олег Березюк.

Уже в перші дні з моменту запуску пунктів велопрокату на них спостерігався хороший попит. Наразі МТС пропонує в аренду сімнадцять велосипедів, але, за словами Дмитра Пономаренка, згодом докуплять ще штук вісім.

Переглядів: 582 | Додав: VasPrus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: