П`ятниця, 19.04.2024, 05:55 
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Червень » 13 » Розвиток кооперації
10:32
Розвиток кооперації

Розвиток  кооперації – фундамент  для  економічного розвитку  громад Турківщини

Представники  обслуговуючих  кооперативів  з Донецької, Полтавської, Херсонської,  Одеської, Сумської, Чернігівської, Миколаївської, Київської областей.   Члени правління та члени  обєднання  обслуговуючих кооперативів Львівщини «Рівноправність».  Представник міністерства  сільського  господарства  України,  Львівської ОДА та Львівської обласної дорадчої служби, керівник  міжнародного  фонду «Агроінвест» – всього біля 30 учасників, в середу 12 червня 2013року,  відвідали  Турківщину,  а саме  навчально-практичний  центр сільськогоспо-дарського  кооперативу «Вулкан»,  що  в селищі  Бориня.

Голова правління СОК «Вулкан» Богдан Комарницький, ознайомив гостей з історією розвитку кооперації  на Турківщині в цілому та сільського містечка (колишня назва) Бориня,  зокрема.   Про економічні  успіхи, яких досягла Турківщина в сільського господарському  виробництві  та в  розвитку  туризму,   наприкінці ХІХ  - початку ХХст. Було наголошено, що нам не варто на сьогоднішній день придумувати щось нове – для покращення добробуту мешканців району,  необхідно просто  працювати  над  відродженням   кооперації,  виробництв  та послуг,  які  працювали  в період Австро-Угорщини на теренах нашого Турківського  повіту..  Турківщина  вдячна МБФ «Добробут громад», інш., за допомогу,  надану на сьогоднішньому  етапі її мешканцям,  при становлені  цих процесів.

Учасники семінару виявили велику зацікавленість до автентичних продуктів харчування, що були представлені на заході,  а  саме:  сир  твердий,  лляна  олія, топлене  масло, бездріжджовий  хліб, гуслянка та рецептів їх приготування – продуктів, які вже на протязі  декількох  місяців, щотижнево  доставляються  до Львова  та успішно знаходять  там  любителів - споживачів   в рамках  поекту «Від родини до родини».  Велика заслуга в процесі відродження та просування наших автентичних продуктів, належить керівнику навчально-практичного центру  Васьків Наталі, а   також активним членам  цього підрозділу  кооперативу, а саме:  Романчак  Стефі, Поручник Руслані, Матьківській  Галині,  Квич  Марії, Цуняк Євгенії, Яворська Вірі,  Аннич  Світлані,  Середич  Ларисі, Кузану Володимиру, Галині Ковач та іншим кооператорам, які в силу своїх можливостей прикладають зусилля для цієї благородної справи.

Для  гостей  були проведені  майстер  – класи з сироваріння,  приготування  борошна  грубого  помелу, лляної олії,  приготування  вівсяних  пластівців.

Також, в рамках  проведення заходу, відбулось відкрите засідання правління обєднання обслуговуючих кооперативів Львівської області «Рівноправність»  на якому, окрім робочих питань, було  розглянуто заяву від кооперативу «Вулкан», щодо вступу до цієї організації.  Члени правління одноголосно затвердили подану заяву.

 

Цікавими   та  змістовними на зустрічі,  були виступи шанованого на Турківщині, керівника Львівської обласної дорадчої служби  І. Паньківа, керівника МФ «Агроінвест» Владислава Карпенка, координатора проекту «Від родини до родини» В.Прусака,  виконавчого директора ЛООК  І. Петришина, голови  правління  «Рівноправності»  М.Пилипця, інш.,
Переглядів: 584 | Додав: VasPrus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: