Субота, 20.04.2024, 04:51 
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Червень » 1 » Газета №3
10:57
Газета №3

Газета №3  1 червня

Щотижневик ВіРоДоР

Вже кілька місяців проект «Від родини до родини» дозволяє міським мешканцям долучатися до кооперативної співпраці. З допомогою їхніх прямих інвестицій якісні натуральні продукти від трудолюбивих сільських господарів попадають до міської кухні. Свіжі натуральні продукти – основа здоров’я. І добре, що це розуміють і в місті, і в селі. Міські мешканці інвестують і отримують якісні продукти, а сільські жителі використовуючи інвестиції вирощують продукти методами органічного землеробства – без застосування хімії. Відродження кооперативного духу, взаємодопомога спільноти, активний спосіб дозвілля, відповідальність за екологію! Це не високі слова – це результат співпраці «Від родини до родини». Читайте, коментуйте. Нам дуже залежить на Вашій думці!

Події, котрі відбулися протягом тижня

25 і 26 травня відбулося Екознайомство з Боринею – опис тут.

Участь в науковій конференції – фото на сайті академії

Приєднався до мережі Зеновій Помірчий, який уже понад десять років вивчає та впроваджує принципово нові біотехнологїі за допомогою червоних каліфорнійських дощових хробаків, які переробляють органічні рештки на добриво, так званий, біогумус. Свого часу на конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів Львівська облдержадміністрація визнала його проект "Вермикультура” одним із найкращих.

Залучаємо студентів. 31 травня почали обговорювати із студентами 2-го і 4-го курсів академії проведення літніх «експедицій» - обстеження фермерських господарств для спільного формування плану розвитку господарства з залученням студентів і дорученням продукції господарства для споживачів «Від родини до родини». Наступна зустріч буде 6 червня в 11.00.

30 і 31 травня члени кооперативу «Вулкан» пройшли майстер-клас у виробника полуниць в с.Лосятин. З цього господарства саджанці вже попали в Бориню. Закладено ще одну кооперативну «стежку» для розвитку села.

Долучаємо і фінансових консультантів – в теперішніх умовах доцільно кожному знати про різні фінансові механізми, котрі потрібні для успішного ведення господарства. Започатковуємо розміщення інформації про цей напрямок.

Час подумати і про зиму! Деякі поради про обігрівання будівель.

Енергозбереження при користуванні гарячою водою – наступило літо і тому варто використати енергію сонця для приготування гарячої води. Про це згодом буде більше.

Сушка трав, ягід, фруктів – основою може стати котел. Запитуйте – api.lviv@gmail.com і зможете отримати цікаву пропозицію.

Новий продукт,  котрий поступив цього тижня – масло ГІ (топлене). Це не тільки якісний продукт харчування, а й лікувальний засіб.

Збільшується зацікавлення сиром ТОФУ. Цей продукт має повноцінний білок і не має тих жирів, котрі є в молочному сирі. Він легше засвоюється і корисний для тих, хто не має можливості їсти молочні чи м’ясні продукти, щоб забезпечити організм необхідним білком, а також кальцієм та залізом. Соя отримана тільки від фермерів, котрі підтримують органічне землеробство.

Літній відпочинок і оздоровлення для дітей – можна вибрати варіанти як у парку «Знесіння», так і в Моршині.

Інші новини і статті www.organic-food.ucoz.ua

Далі буде.
Переглядів: 671 | Додав: VasPrus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: