Четвер, 28.03.2024, 20:03 
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Головна » Файли » Мої файли

Органіка – потреба часу
23.05.2013, 17:53

Сьогодні слова з частками «еко-», «біо-» та «органік» є дуже популярними. Не завжди ми розуміємо їх зміст, але відчуваємо, що органічні, екологічно чисті продукти харчування та безфосфатна побутова хімія є максимально безпечними для людей та довкілля.

Тисячоліттями органічні продукти були невід’ємною частиною життя людей. Але зі

стрімким розвитком хімічної промисловості людство перейшло від простої,

однокомпонентної, проте корисної їжі, до штучних її замінників. Однак у прагненні

зробити їжу яскравішою, зберегти довше, приготувати швидше технологи «перегнули

палицю». Ще зовсім недавно ми раділи таким, начебто, зручним і смачним продуктам, як розчинні супи, картопляне пюре у пакетиках, солодка водичка люмінесцентного кольору, молоко, що «не скисає» і багатьом іншим «зручностям».

На щастя, люди усвідомили, що «хімія» і життя – речі несумісні, і почали замислюватися про натуральність товарів, які вони вживають. У ЗМІ все частіше з’являються детальні аналізи продуктів харчування із наших магазинів і їхній вплив на людський організм.

Що таке органічні продукти?

Екопродукти, біопродукти, органік-продукти – це все терміни, які позначають натуральні, екологічно чисті продукти харчування з природнім терміном зберігання. Усі вони сертифіковані у відповідності до вимог Європейської комісії. До їх складу не входять генетично модифіковані компоненти, пестициди, мінеральні добрива, антибіотики та гормони росту, різноманітні консерванти, антиоксиданти, ароматизатори, стабілізатори, фарбники та інші додатки штучного походження.

 

 Дослідження науковців підтверджують, що надмірне використання хімікатів у

виробництві харчових продуктів призводить до зростання захворювань, а також чинить негативний вплив на ріст і розвиток дітей.

Якщо ви дбаєте за здоров’я своє та членів сім’ї, то рано чи пізно переконаєтеся в

необхідності купувати натуральні продукти. Як їх відрізнити від «штучних»? Старий

добрий спосіб – фрукти та овочі, вирощені природним шляхом, на вигляд не такі

привабливі, часто мають неправильну форму і відрізняються за кольором.

Щодо маркування, то в Україні нині працює понад 10 європейських органів сертифікації органічних продуктів, серед яких IMO (Швейцарія), Biokontroll (Угорщина), ECOCERT (Франція), ABCERT (Німеччина), LACON (Німеччина), Control Union (Нідерланди), ICEA (Італія), ETKO (Туреччина), Органік Стандарт (Україна) тощо.
Категорія: Мої файли | Додав: VasPrus
Переглядів: 680 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: