Понеділок, 15.10.2018, 15:23 
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Гастрономічний тур 

Розклад електропоїздів зі Львова на Стрий, Славськ, Трускавець, Моршин, Сянки 

http://organic-food.ucoz.ua/load/elektropojizd/1-1-0-41


Чекаємо на Ваші пропозиції - до якого виробника Ви хотіли б поїхати

і яку натуральну продукцію хочете спробувати



А тут приклад Екознайомства:

Екотуризм – с.Бориня – 9 лютого

Ознайомитись з натуральною продукцією в с.Бориня, скуштувати традиційних селянських страв, дізнатись дещо про історичні події, ознайомитись з елементами відновлювальної енергетики, трошки відпочити душею і в міру «задовільнити» тіло.

План туру: виїзд зі Львова (06:40) – приміський вокзал, електропоїзд
повернення до Львова (19:48).

Беріть з собою на затрати не більше 60 грн.

Грошей ВИСТАЧИТЬ на: проїзд електропоїздом туди-назад, екскурсію по описаних вище місцях, знайомство з місцевими господарями.
Додатково потрібні кошти на: замовлення продуктів, обід.

Детальніше про місця відвідування

Турківщина  має свою історію минувшини з виробництва  та продажу автентичних продуктів харчування (і не тільки в домашніх умовах).  В період 1772 – 1919рр. представниками Австро-угорського, а з 1919 по 1939рр представниками польського  урядів на місцях, велась активна робота  над розвитком кооперації.

В  повіті розвинулось багато малих виробництв. Основою була    с/г продукція.  Її надлишки продавались не тільки   в межах  Галичини, але  й за кордон -  твердий сир, бринза, будз,  яйця, мед, сметана, масло, льняна олія, інш.  – ці товари відправлялись до  крамниць   Відня, Праги, Парижа, інших міст Європи. (Власник виробництв - Барон Лібіг, який проживав в містечку  Бориня) 

На рівні повіту було створено обєднання  під назвою «Союз кооперативів», яке відповідало за упаковку та реалізацію виробленої продукції.

Значних успіхів, завдяки розвитку кооперації,  було досягнуто у сфері зеленого туризму.  Якщо на сьогоднішній день  район може прийняти 400-500осіб на добу, то в 30х роках тільки  село  Розлуч одночасно могло прийняти  2500 відпочивальників. Сянки – 1500осіб. Ще десяток населиних пунктів повіту  могли прийняти по  150-200 туристів   .

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Вулкан»

Об’єднались понад  70 родин з селища Борині  та околиць.   Позаяк горяни завжди були ще й добрі скотоводи, то славилися  виробництвом різних молочних продуктів,  серед  яких  можна  можна виділити  сир твердий,  сир м’який (бринза, будз з овечого та коров’ячого молока, вурда,  інш.),  домашній  сир,  масло,  сметана. гуслянка  (йогурти).

На сьогоднішній  день  члени  кооперативу  виробляють  як  для  для мешканців міст так і гостей                                 кооперативу  живий  твердий  сир,  як  за  стародавньою  технологією  так  і  по швейцарському  рецепту.

 

 

 

Живий сир. Трави Карпатських пасовищ  надають молоку  особливий аромат. До його складу входять омега-3 жирні кислоти. Вони корисні при серцево-судинних захворюваннях. Для виготовлення живого  сиру,  необхідне сире (не пастеризоване) молоко. Молоко  від  корів,  які споживають  силос,  непридатне  для  виробництва  цього сиру. Для виготовлення 50кг живого сиру необхідно …..

Закваски використовуються тільки природні. Споживати  можна сир як з часу виготовлення так і через півтора-два десятки років. Чим довше дозріває живий сир, тим кращим стає  його смак – він стає більш земним та складним. Дозрівання  його проходить в ….

 Сир миють в …

Якщо Ви хочете отримати дірки в сирі,  то він повинен дозрівати при температурі …

 

Автентичний сир, який виготовлявся на Турківщині за часів Австро-Угорщини та в часі до 1939р та,  по технології нічим не відрізнявся від швейцарських  рецептів, окрім того, що на 20л молока добавлялось 0.5л сметани та друге нагрівання доводили до 40-45град.(пів тверді сири) замість 50-55град. (тверді сири).  Продавали в круглих деревяних ящичках. Тобто по типу швейцарського  «Vacherin Mont d'Or»   



Замовлення за ном.тел.: +38 (050) 5938690, (068) 1354711

Оцінка екологічності маршруту

Енергія: Дрова для обігріву приміщень. Місцевий транспорт – коні.

Вода: Проблема з обмеженими водними ресурсами.

Люди: місцеві жителі працюють на присадибних ділянках без оплати. Немає програми з поліпшення територій навколо туристичних місць або готелів.

Їжа: не налагоджено співпрацю по продажу місцевих продуктів до міст. Натуральна їжа вирощується без пестицидів – немає коштів на це.

Дика природа: річка, ліс, пасовище

Переробка: немає переробних установок. Не компостуються залишки їжі –
викидають або дають для споживання свійським тваринам.